החיבור בין הטבע המקומי לאנשים שחיים בתקוע, מתבקש. היישוב טובל בטבע ייחודי לאזור מזרח גוש עציון והנוף המשקיף ממנו עוצר נשימה. אנשי הקהילה, שלמה בשן, אופירה בורגר נתן סבן ונועם פוצ'צ'ו (רכז הנוער) בחרו לשתף אותנו בשתי יוזמות קהילתיות מעוררות השראה, שמחברות בין אנשי הקהילה לסביבה הטבעית בה הם חיים
'יער תקוע'
יער תקוע מתחדש – שבילי הליכה נפרצו, שולחנות פיקניק הוצבו, יש פינות צל, מים זורמים בסבּיל האבן שנבנה ועוטר על ידי חברי הקהילה. בריכת מים האוגרת את מי השטפונות, נבנתה במהלך הקיץ עם בני הנוער, להנאת המבקרים ולצידה סוכה מוצלת סמוך לחניון שנפרץ. כל זה קורה בזכות תושבים ובני נוער רבים, שבשנה האחרונה התאגדו ובשיתוף עם הנהגת היישוב שמתקצבת ומלווה באופן צמוד, החלו בתהליך שיקום והנגשת היער, הנמצא סמוך ליישוב.
לצד השיקום בשטח וכדי שהיער ישמש גם כמקום מפגש קהילתי, נבנתה תכנית קהילתית שנתית, במסגרתה היער מארח אירועים קהילתיים רבים. אחד מהם התקיים בפסח האחרון – אמני תקוע יזמו, פסטיבל ענק ביער עם סדנאות יצירה ומוזיקה, עבור תושבי הקהילה והאזור (בתמיכתם של גופים במרחב- מתנ"ס גוש עציון, מרכז חוסן ועמותת התיירות).
חלומם של מעטים מתגשם בעזרת רבים והיער הופך למרחב קהילתי ייחודי, המחבר בין התושבים לטבע המקומי, מחזק את החוסן הקהילתי ומשמש כמרחב חינוכי ומוקד תיירותי אזורי. אתם מוזמנים לקפוץ לבקר!
'חקלאות מקומית'
נכון שהכי טעים לאכול ירקות עונתיים, טריים ואורגנים? עכשיו דמיינו מה קורה כשמוסיפים להם 'תבלין חברתי' מקומי – בני נוער מהיישוב שגידלו אותם.
בשנה וחצי האחרונות בני נוער מהיישוב תקוע, לוקחים חלק בפרויקט חקלאי מקומי בשיתוף חוות ספר המדבר. במסגרתו הם מגדלים ירקות עונתיים בריאים, אורגנים וסופר טעימים – סלק, קולורבי, עגבניות שרי, תירס, חצילים ועוד.
בני הנוער משכימים קום פעמיים בשבוע, לעבודה בשדה ומשם נוסעים לבית הספר, עם בוץ בנעלים וחסה ביד. העבודה בשדה מחייבת והתחושה של להיות חלק מקבוצה מחזקת את תחושת המשמעות ונותנת מוטיבציה להמשך היום.
ממש לאחרונה הם קטפו את הגל הראשון של התוצרת העונתית בהתרגשות גדולה. את הירקות בני הנוער מוכרים לקהילה בימי שישי, כל ההכנסות הולכות לטובת טיול משותף בסוף עונת הגידול.